Öğrenci Destek Birimleri
- Home
- »
- Kampüste Yaşam
- »
- Öğrenci Destek Birimleri
Kampüste Yaşam
Okulumuzun Mali ve İdari İşler Direktörlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Öğrenci Destek Birimleri; güvenlik, afet, acil durum risk yönetimi, beslenme, teknik hizmetler, temizlik ve ulaşım konularını kapsayarak, süreçlerin tüm Okul paydaşları için en etkin şekilde yönetilmesini ve geliştirilmesini sağlamaktadır.
Okulumuzda öğrencilerimize sabah beslenmesi, öğle yemeği ve ikindi beslenmesi olmak üzere üç öğün yemek verilmektedir. Sabah ve ikindi beslenmeleri ile öğle yemeği okul ücretine dahildir. Servise sunulan yemekler, okul bünyesinde bulunan mutfaklarımızda günlük olarak hazırlanmaktadır. Menüler aylık olarak, uzmanlık alanı çocuk beslenmesi olan olan akademisyen önderliğinde, diyetisyenler tarafından öğrencilerin günlük kalori ihtiyacına göre hazırlanmaktadır. Aylık menülerin son şekli, Yemek Komitesi üyeleri tarafından ayda bir toplanarak belirlenmektedir. Yemekhane ve Okul Kantini kontrolleri Okul Doktoru ve Okul İş Güvenliği Uzmanı tarafından haberli/habersiz denetimler şeklinde yapılmaktadır.
Yemek zamanı eğitimin bir parçası olarak görülmektedir. Bu süreç içinde Okulöncesi ve İlkokulda öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri ile kaliteli bir etkileşim içerisinde olurlar.
Menü ve öğünlerin hazırlanması ile ilgili temel prensiplerimiz aşağıda belirtilmiştir:
- Menüler aylık olarak, uzmanlık alanı çocuk beslenmesi olan Beslenme ve Diyet Uzmanı, diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından öğrencilerin günlük kalori ihtiyacına göre hazırlanmakta, Yemek Komitesinde değerlendirilerek son şeklini aldıktan sonra okul web sayfamızda yayınlanmaktadır.
- Yemek Komitesi; ilgili Okul Müdür Yardımcıları, Okul Doktoru, Okul İSİG Uzmanı, Okul Aile Birliği temsilcileri, ilgili okul yöneticileri ve görevlileri, oluşmaktadır.
- Yemekhane ve Okul Kantin kontrolleri, MEB ve Sağlık Bakanlığı mevzuatları da dikkate alınarak Okul Doktoru, Okul İş Güvenliği Uzmanı ile Yemek Komitesi tarafından haberli/habersiz denetimler şeklinde yapılmaktadır.
- Besin güvenliği açısından günlük üretilen ürünlerin her birinden 72 saat süre ile saklamak koşuluyla şahit numuneler alınmaktadır.
- Arıtma/filtreleme sistemi mevcut olup, içme ve kullanma suyu sistematik olarak mikrobiyolojik ve kimyasal analize gönderilmektedir.
- Öğün düzeni Okulöncesi, İlkokul ve Ortaokulda iki ara öğün (sabah ve ikindi) ve bir ana öğün (öğle) olmak üzere toplam üç öğünden oluşmaktadır.
Okulumuzda Temizlik hizmeti, uygun makine, ekipman ve nitelikli kimyasal malzemeler kullanılarak, hijyen riskleri belirlenerek gerçekleştirilir.
Servis araçlarının tamamında öğrencilerin yolculuk sırasında güvenlikleri için gerekli hatırlatmalar yapan hostesler bulunmaktadır. Tüm araçlarda öğrencilerimizin yolculuk sırasında güvenlikleri için kullanacakları emniyet kemeri ve telefon bulunmaktadır. Her servis aracının güzergahı, öğrencilerimizin serviste geçirecekleri zamanı en aza indirecek şekilde planlanmaktadır.